15 Şubat 2017 Çarşamba

Güveçte Hamsili Pilav Tarifi

 


Havalar soğukken hamsiler bitmeden bol bol tüketmek gerek hamsicikleri☺

Gerçi ben burda çok nadir hamsi'nin tazesini buluyorum çok zaman marketten dondurulmuş alıyorum, tazesinin yerini tutmasada arada hamsi isteğimizi gidermiş oluyoruz😋

Bu tarifte güveçte hamsili pilav yaptım lezzeti göründüğü gibi👌🏼😍 eminim çok kişi yapıyordur ama bilmeyenler için bi fikir olsun👍🏼





Güveçte Hamsili Pilav Tarifi


Malzemeler:

💫1 kg hamsi


İç pilavı:

💫1,5 du bardağı pirinç

💫3 su bardağı su

💫1 tane soğan

💫2-3 kaşık sıvıyağ

💫2 kaşık tereyağ

💫Tuz,karabiber ve kırmızı tozbiber


💫3 tane tereyağla yağlanmış küçük güveç


Yapılışı:

💫İlk olarak hamsileri temizleyip kılçıklarını ortadan alıp iyice yıkayın ve süzün biraz tuz atıp karıştırın. 

💫Pilav için bir tavaya sıvıyağ ve tereyağ koyup eritin. 

💫Üzerine ince doğranmış soğan koyup kavurun.

💫İyice yıkayıp süzülmüş pirinç, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

💫Son olarak suyunu döküp karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pilavı pişirin. 

💫Yağlanmış güveçlerin kenarına ve altına tek tek hamsileri dizin. 

💫Üzerine pilavı koyup düzeltin. 

💫Hamsinin kenarlarını üste kapatın ve üzerine bikaç hamsi koyun. 

💫Isıtılmış fırında hamsiler pişip kızarana kadar bekletin ve çıkarın. 

💫Biraz dinlendikten sonra güveci tabağa ters çevirip hamsili pilavın üzerine dilim limon ve maydanoz koyup sıcak olarak servis yapın. 

Afiyet Olsun...




 


Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)









1 yorum:

Blogcu Sultan dedi ki...

Görüntü harika. Resmen şuanda ağzımın suyu aktı. ;) sevgiler